2009. június 30., kedd

Juhar - Acer

Elkészültem végre ezzel a kis Lanarte képpel. Lesz egy párja is, ami hársfalevelet ábrázol. Együtt szeretném majd őket bekeretezni.

I have finished stitching this little picture. I will do one more, with a leaf of Tilia and frame them together.

Minta/Pattern: Lanarte - Acer
Threads: DMC


Ilyen lesz a két kép együtt: / The two pictures will look like this together:

2009. június 29., hétfő

One lovely blog award

Jucustól és Valikától kaptam ezt a díjat. Nagyon nagyon aranyosak vagytok mindketten, köszönöm szépen!!!

I got an award from Jucus and Valika. Thank you so much, it was very kind from both of you!


A szabályok a következők:
Tedd ki a díjat a blogodra!
Linkeld be azt, akitől kaptad!
Nevezz meg legalább 7 blogot!
Hagyj üzenetet a díjazottjaidnak!

The rules:
Put this picture on your blog.
Put a link to whom you got it from.
Name at least 7 blogs!
Leave a comment on their blogs!

Akiknek én adom/I give the award to:

Barbi, Dominika, Szarvasmici, Sari, Marie

~ ~ ~

Tegnap balga módon csak 5 személynek küldtem tovább ezt a kedves díjat. Egyetlen mentségem, hogy nagyon fárasztó napom volt.
Szeretettel ajánlom még
Mártinak és Zsófinak is, ha ők is jó szívvel fogadják.

Just Nan

Ma reggel postára adtam az ajándékomat a Stitching Exchanging - Just Nan csere keretében. Hogy mit rejt a kis csomag? Remélem hamarosan azt is megmutathatom Nektek.

I have posted my exchange present to my partner in Stitching Exchanging's Just Nan exchange. What is inside? I hope to show you soon!

Stitching Exchanging - Just Nan exchange

2009. június 27., szombat

Ha végre itt a nyár... - Summer is here...

A nyaralás még várat magára, de egy kis tengerparti hangulatot akartam becsempészni lakásba, hát ezt a képet készítettem.

There is still a lot to sleep until the holiday, but I wanted to bring a bit of seaside feeling to the flat. I stitched this picture.



Minta/Pattern: Helga Mandl, Summer
Fonalak/Threads: DMC Blanc, 90, 103, 310, 347, 471, 721, 3761
Dress It Up bottons

2009. június 26., péntek

Gigi zsiráf

Láthattátok már Szarvasmicinél, de én is megmutatom, hiszen megérkezett hozzánk Gigi zsiráf!!! Egy kicsit elfáradt az utazásban, de miután kinyújtóztatta a lábait, már kezdi megszokni az új környezetet. Nem sokáig marad, hiszen egy kisfiúhoz készül, de azt még megvárja, amíg megörökítem egy hímzés formájában (ami kb ilyen lesz) .

(A képek Mici blogjáról vannak)

Mégegyszer nagyon köszönöm Mici!

És Márti, Neked is!

2009. június 22., hétfő

Már megint ABC csere - Alphabeth exchange again!

Ma megérkezett az ajándékom Christől! Ez az első csereajándék, amit kaptam, és kívánni sem lehetne szebbet. Chris küldött nekem egy gyönyörű tűtartót Tralala mintával. Nem csak a hímzés csodálatosan szép, de az anyag is, ami a tűtartó hátulját és belsejét díszíti! Chris nagyon figyelmes volt, és azon nyomban fel is szerelte a tűtartót két szépséges "arany" hímzőtűvel.

Kaptam egy fantasztikus Lizzie Kate mintát is, Chocolate Lovers a címe. Bár nagyon szeretem a Lizzie Kate mintákat, ez az első a birtokomban.

Ha ez még mind nem lenne elég, két szép DMC fonalat is tett a csomagba Chris.

Today arrived my exchange present from Chris. This is my first ever exchange received, but I am sure it is the most beautiful one can get. Chris sent me a gorgeous needlecase with a Tralala design. Not only the stitching is beautiful but the fabric she used for the back and inner parts. She toughtfully included needles as well. For sure it will always be with me!

Also, she sent me a Lizzie Kate design called Chocolate Lovers. Lizzie Kate is one of my favourites but this is my first ever design from them!

And if it would not be enough, she sent me some threads of beautiful colours.

Thank you Chris, you made me very very happy!

Exchange Heaven - Alphabet exchange from Chris
Minta/Pattern: Tralala, Le duo gourmand
Fonal/Threads: DMC

2009. június 18., csütörtök

ABC csere (folyt.) - Alphabet exchange (update)

Már meg is érkezett Rachaelhez az ajándékom. Az Exchange Heaven ABC csere keretében hímeztem neki. Ez volt az első cserém, és nagyon izgultam, tetszik-e majd neki, amit készítettem, de a szavai alapján sikerült örömet szereznem.

My exchange present has arrived to Rachael this morning. She was my partner in Exchange Heaven's Alphabet exchange. This was my first ever exchange, so I was very excited whether or not she would like my presents, but according to her message she liked it all.

Egy párnát hímeztem neki Maryse ABC maison bleue mintájával, mellé egy kis zsákocskát és egy hozzá illő ollóőrt. Ezekhez a mintát egy régebbi DMC szórólapról vettem. Örülök, hogy tetszett, Rachael!

I stitched her a cushion with ABC maison bleue from Maryse. I also included a little bag and a scissor fob with patterns from an old DMC leaflet. I am glad you liked them all, Rachael!!!

Minta/Pattern: Maryse - ABC maison bleue.
Fonalak/Threads: DMC 3733, 3731, 3350, 927, 924, 520, 522, ECRU, 926, 413

2009. június 16., kedd

Patio

A patio egy ház belső – általában szögletes és kis alapterületű – fedetlen udvara. Ősi építészeti hagyományokra tekint vissza: már a rómaiak is használták az esővíz elvezetésére és gyűjtésére. Ma Spanyolországban, főleg Andalúziában gyakoriak (forrás: Wikipedia).

Córdobában minden évben versenyt is rendeznek a patiok között. De nem csak ott. Toledoban idén tizedik alkalommal rendezték meg a Concurso de Patios-t, azaz a patiok versenyet. Ilyenkor néhány napra megnyitják kapuikat a történelmi városrész öreg épületei, és az emberek bepillantást nyerhetnek a patiok csöndes, zárt világába. Szeretnék most néhány képet megosztani Veletek erről a csodálatos világról.

A patio is an outdoor space generally used for dining or recreation that often adjoins a residence and is typically paved. It may refer to a roofless inner courtyard of the sort found in Spanish-style dwellings or a paved area between a residence and a garden (source: Wikipedia).

In Córdoba, a competition is organized between patios every year. But not only there. This year the Concurso de Patios was organized for the 10th time in Toledo. During these days the doors of the old houses in the historical center are opened for those who wish to see the quiet and peaceful world of the patios. Let me show you some pictures of this peaceful world.







6 nem túl lényeges dolog



Barbi ismét játszani hívott. Köszönöm Barbi! Ezúttal 6 dolgot kell elárulni magunkról, olyat, ami nem túl lényeges, de érdekes :)

A játékszabályok:
  • mondjunk el magunkról 6 NEM túl lényeges dolgot, amit kedvelünk
  • említsük meg linkkel aki játékra hívott minket
  • válasszunk 6 blogolós társat, akinek továbbadjuk a játékot
Tehát a 6 dolog magamról:
  • Szeretem, ha rend van a hűtőszekrényben. S az sem árt, ha nem azért, mert üres ;)
  • Szeretek teregetni (igen Barbi, én is)
  • Szeretem a gyümölcsöket, mostanában főleg saláta és turmix formájában.
  • Szeretem jó előre elkészíteni/megvenni a karácsonyi ajándékokat. Volt, hogy már januárban megvettem, és majd egy évig őrizgettem egy ajándékot.
  • Szeretem a fényképeket hagyományos módon, papíron és albumba rendezve nézegetni.
  • Szeretem a dobozokat, főleg a szép fémdobozokat.
Akiket én hívok játszani, persze csak ha van kedvetek hozzá:

ABC csere - Alphabet exchange

Ma reggel postára adtam első csereajándékomat az Exchange Heaven - Alphabeth Exchange keretében. Remélem hamar megérkezik, és örül majd neki, aki kapja. Egyelőre csak ennyit mutathatok belőle.

This morning I have sent my first ever exchange present to my partner at Exchange Heaven - Alphabeth Exchange. I hope it will arrive soon and she will like it. Until then, I can only show you this.

Exchange Heaven - Alphabet exchange

2009. június 12., péntek

Joaquín Sorolla

Néhány kép egyik kedvenc festőmtől, Joaquín Sorollától... Ha valaki Madridban jár, látogasson el a Museo del Prado-ba, ahol 2009 szeptember 6-ig több mint 100 Sorolla kép látható.

Some paintings from one of my favourite painters, Joaquín Sorolla... If you happen to be in Madrid, make sure to visit Museo del Prado. You can admire more than 100 paintings of Sorolla until 6th of September, 2009.

Autorretrato, 1904
Madrid, Museo Sorolla


Paseo a la orilla del mar, 1909
Madrid, Museo Sorolla



Pescadores valencianos, 1895
Magántulajdon

Comiendo en la barca, 1899
Colección Bancaja


Cosiendo la vela, 1896
Velence, Galleria Internacionale d'Arte Moderna di Ca'Pesaro

La bata rosa, 1916
Madrid, Museo Sorolla

Saliendo del bano, 1908
New York, The Hispanic Society of America


Madre, 1895?-1900
Madrid, Museo Sorolla


A képek forrása / Source of the images: http://www.joaquin-sorolla-y-bastida.org/

2009. június 7., vasárnap

Ourson Garcon

Elkészült a Mackó, párom unokaöccse kapja ajándékba első születésnapjára. Remélem örülni fog neki, szeretettel készült. Nagyon kedves minta, jó volt hímezni. Köszönöm Márti a segítséget!

I have finished Ourson Garcon. He is going to be a present for a little boy's 1st birthday. Hope he will like it. I enjoyed stitching it very much, it's such a lovely little pattern. Thank you for your help Márti!

Tralala!!! Ourson Garcon
Threads: DMC Blanc, 666, 826, 975, 3371

2009. június 1., hétfő

Home is where the heart is

Jucusnál láttam meg ezt a mintát és annyira megtetszett, hogy azonnal ki kellett hímeznem :) Anyukámnak készült belőle ajándék.

I saw this nice little pattern on the blog of Jucus. I liked it so much that I had to do it immediately :) It was a present to my mother.

Minta: Barbara Ana Designs. Home is where the heart is.
Threads: DMC 400, 415, 444, 498, 666, 814, 905, 906.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...