2009. augusztus 28., péntek

Konyhás játék - Kitchen exchange

Most először vettem részt a Hungarian Echange játékában. A Konyhás játék-ot választottam, és Móni lett a párom. Szerdán adtam fel a csomagot, és nagy örömömre tegnap már meg is érkezett Mónihoz. Egy teáscsészét hímeztem neki, rózsaszínűt, mert az az egyik kedvenc színe. Került a csomagba szalvéta, és egy teatasak képeslap is.

I have participated in Hungarian Exchange for the first time. I picked the kitchen game and my partner was Móni. I stitched a little teapot for her in pink as this is one of her favourite coloures. I have included some paper napkins and a teabag card to the package.

Minta itt/Pattern here
Fonalak/Threads: DMC 3687, 3688, 3689,3350, 414, 415, blanc

2009. augusztus 23., vasárnap

Ajándékok, tőlem is, nekem is

Megérkezett az ajándékom Lucy-hoz az Exchange Heaven Home Exchange keretében. A Daisy Lane Cottage egy részletét hímeztem ki neki. Annyira tetszik ez a minta, hogy nem is raktam el a fonalakat, ki fogom hímezni magamnak is!

This month's topic was "Home" at Exchange Heaven and I stitched Daisy Lane Cottage from LHN to Lucy. I loved to stitch it so much, that I am sure I will do it again, this time to myself!

Minta/Pattern: Little House Needleworks - Daisy Lane Cottage

S egy kis játék. Jucus lepett meg vele, egy kis hűsítő limonádéval. Igaz, ma nincs olyan meleg, de azért jól esett elkortyolgatni :)

Ahogy látjátok, van még belőle, Márti, Marcsi, Barbi, Ani, Judit, Valikaa, Móni, Rita, Zsófi, és Jucus, meghívlak Titeket egy frissítőre. Van közületek, akinél már járt a játék, de egy kis hűsítő mindig jól jön a nyári melegben. :)

2009. augusztus 20., csütörtök

Apróságok

Elkészültem a harmadik kis Tralala mintával is. A befejezés hasonló lett, mint az előző két mintánál és már el is foglalta a helyét az egyik ajtókilincsen.

Minta/Pattern: Tralala

Egy másik apróság is elkészült a napokban: a Summer House. A színeket megváltoztattam, és a mintától is eltértem egy kicsit. Nagyon helyes, vidám kis minta, jó volt hímezni.

Minta/Pattern: Little House Needleworks - Summer House

És ha már az LHN apróságokon a sor, mutatok egy másik képet is. Még az év elején készült, amikor még nem vezettem blogot.

Minta/Pattern: Little House Needleworks - Two Sheep

2009. augusztus 19., szerda

Játék Barbinál!

Kettős szülinapi játék Barbinál! A részletekért katt a képre!


Double birthday giveaway at Barbi! For more details click on the image!

2009. augusztus 17., hétfő

Tralala hétvége - Tralala weekend

A hétvégén készült ez a két apróság, és már meg is találták a helyüket a lakásban. Készül egy harmadik is, remélem hamarosan tudok mutatni arról is képeket. Nagyon megtetszettek ezek a kis Tralala minták, van még néhány színváltós fonalam, szívesen hímeznék azokkal is valami hasonlót.

I have made these little Tralala pictures over the weekend and they have already found their places in the flat. Right now I am working on a third one, hope to be able to show it to you soon. I don't know if there are other patterns, similar to these, but I would like to stitch more.

Minta/Pattern: Tralala - Petites maisons rouges
Fonal/Thread: DMC 121 és 125



És egy kis játék. Barbi és Zdora is játszani hívtak. A szabály a következő: fogd a könyvet , amit éppen olvasol , nyisd ki a 161. oldalon és másold be a blogodba az 5. mondatot. Az én 5. mondatom így hangzik:

¿Quiere Vd. tomar algo?

Ezt a könyvet "olvasom" ugyanis:
Úgy láttam, igencsak körbeért már a játék, így tovább már nem küldöm.

2009. augusztus 11., kedd

Libanoni cédrus - Cedrus libani (2)

Elkészültem a libanoni cédrussal, már csak keretezni kell, és kész is. Ajándékba készült, remélem sikerül majd örömet szerezni vele. Íme a felnőtt példány - bár a magassága nem éri el a 15–40 métert :-)

I have finished stitching the Lebanon Cedar, only the frame is missing. It is going to be a present.

Minta/Pattern: Zweigart Needle Art
Fonal/Threads: Anchor 217, 256, 280, 278, 365, 944

2009. augusztus 10., hétfő

Nyári csere - Summer Exchange

Ma megérkezett Rachaeltől az ajándékom. Az Exchange Heaven cseréjében a téma ezúttal a nyár volt. Kaptam kis, epres mintával díszített tálcát, szalagokat, fonalat, és egy szép képeslapot is.

Today I have received my exchange present from Rachael. This month's topic was Summer on Exchange Heaven and Rachael sent me a piece with strawberry pattern, ribbons, threads, and a beautiful postcard.

Köszönöm Rachael! - Thank you Rachael!


2009. augusztus 4., kedd

Libanoni cédrus - Cedrus libani

A libanoni cédrus (Cedrus libani, Cedrus lebani) örökzöld fa, a fenyők osztályában a cédrus növénynemzetség egyik faja. Közepes vagy magas fa (15–40 m). Törzse általában hamar több melléktörzsre ágazik, idős korában a óriás ernyőt formál. A fiatal példányok koronája többnyire kúpos, az idősebbeké kiterül és szélesen ellaposodik. Az első éves ágak meredeken felfelé nőnek, de a csúcsuk kissé lehajlik – az alattuk sorakozó ágak vízszintesen, szélesen szétterülnek (forrás: Wikipedia).

Az enyém még fiatal példány, remélem pár nap múlva eléri végleges méretét:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...