2009. december 29., kedd

Tulipános doboz - Tulip box

Bizonyára Ti is szoktatok gyönyörködni Hokata meséiben, csodaszép festményeiben. Idén karácsonykor egy nagyon különleges ajándékot kaptam szüleimtől: Hokata "Tulipános doboz"-át és "Tulipánkirálynő" című festményét.

Mindig is nagyon szerettem a dobozokat, és a tulipánt is. Viccesen azt szoktam mondogatni, egyszer lesz egy tulipános ládám. Most van egy gyönyörű tulipános dobozom - máris tele mindenféle kincsekkel - és egy gyönyörű Hokata festményem, amihez már csak azt az igazi keretet kell megtalálnom. De beszéljenek helyettem a képek.

This year I found these beauties under the Christmas tree: a wonderful wooden box and a painting from Hokata. It was a present from my parents. If you don't know the paintings of Hokata yet I really recommend you to visit her blog. You can order your own personalized tale from her! A perfect present, I can tell :)




Ha még nem ismernétek, mindenképpen látogassatok el Ti is Hokata blogjára, boltjába, ha pedig már ismeritek, akkor biztosan szívesen gyönyörködtök újabb és újabb alkotásaiban.

2009. december 27., vasárnap

Ajándékok Mártitól

Még karácsony előtt érkezett egy pufi boríték Mártitól. Csupa-csupa kincset rejtett: egy tobozmanót, telis-tele apró részletekkel. Ezeket a kis manókat már annyiszor megcsodáltam Mártinál. Egy gyönyörű fonal és apró gombocskák is lapultak a csomagban. És egy meseszép párnácska, igazi téli mintával, szépséges kivitelezésben. Két csoki is volt a csomagban, ezek kimenőt kaptak a fényképezés alól ;-)

Nagyon szépen köszönöm Márti!!!


I have received these wonderful gifts from
Márti. A little girl made from cone, a beautiful thread, little wooden buttons and most of all, a wonderful little cushion. Thank you very much Márti!

2009. december 20., vasárnap

Kellemes ünnepeket! - Merry Christmas!

Pár nap, és itt a karácsony. Már biztosan Ti is az utolsó előkészületeket teszitek, sokan már talán nem is dolgoznak holnap. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek kellemes karácsonyt és nagyon boldog új évet kívánjak. Az elmúlt hónapok alatt, amióta blogot vezetek, és olvasom a Ti blogjaitokat is nagyon sok kedves embert ismertem meg. Remélem jövőre újra találkozunk, hogy megosszuk egymással keresztszemes és egyéb alkotásainkat, élményeinket.

Christmas is almost here and I would like to take the opportunity to wish all of you a Merry Christmas and a very Happy New Year. I hope to meet all of you again in the New Year.



Ezt a képet szüleimnek készítettem karácsonyra, három éve. Jaszczurówka fatemplomát ábrázolja. Ez a kis templom Lengyelországban, a hegyekben található, s évekkel ezelőtt mi is ellátogattunk oda egyszer.

This picture I stitched for my parents three years ago. It is about the chapel of Jaszczurówka, in the south of Poland, in the mountains. We have been there once and it brings back happy memories.


Béke szálljon minden házra,
kis családra, nagy családra.
Karácsonyfa fenyőága

hintsél békét a világra!


Wishing you a Christmas
Filled with brightness...

Filled with happiness...

And filled with love
.
Merry Christmas and Happy New Year!

2009. december 15., kedd

Christmas exchange

Ma amikor kinyitottam a postaládánkat, egy nagy barna boríték nézett vissza rám. Rögtön tudtam, hogy az Exchange Heaven karácsonyi játékának ajándéka érkezett meg. A feladó Lindsay volt és a képen látható mit rejtett a csomag. A becsomagolt ajándék megy a karácsonyfa alá, már ha kibírom addig :)


Today my Christmas exchange presents have arrived from Lindsay. She sent me a very nice ornament and also a wrapped piece which will go under the tree. The ornament is already on display with the others I have.

Thank you very much, Lindsay!

2009. december 14., hétfő

Hóember

Vasárnap nagyon kedves barátainknál jártunk. Régóta terveztük már, hogy találkozunk, és most végre sikerült. Mivel mindjárt itt a karácsony, ezt a kis díszt hímeztem nekik. A képen látható anyagot használtam a pinkeep hátuljához. Úgy láttam, sikerült örömet szerezni vele, különösen házigazdáink kislányának :)

OnSunday we visited some very nice friends. We have been planning to meet for a long long time and now finally we could see each other. As Christmas is almost here, I made this little ornament for them. For the back I used the fabric that is on the photo.

Minta/Pattern: Midnight Stitching -Quaker Snowman

2009. december 11., péntek

Betlehemek - Nativity scenes

Sok országban szokás Jézus születését, a pásztorok és a három királyok látogatását ábrázoló, kis figurákkal elrendezett betlehemet állítani. Legtöbbször templomokban találkozhatunk vele. Spanyolországban nagy hagyománya van a betlehem, spanyolul belén állításának. Sokszor az adott város, falu jellegzetes épületei is megjelennek, a figurák között pedig szerepelnek kereskedők, pékek, földművesek, stb. Most néhány ilyen, sok-sok apró részlettel tarkított betlehemet szeretnék megmutatni Nektek.

In several countries nativity scenes are built and displayed in churches or other public places at Christmastime. Some are extemely rich in details. In Spain nativity scenes - or belenes - have a great tadition. Now I would like to show you some photos of them.



Ez a betlehem hatalmas, rengeteg figurával, sok-sok apró részlettel. Némelyik figura mozgott is, és a fények úgy váltották egymást mint a valóságban a nappal és az éjszaka.

This nativity scene was extremely huge, with lots of tiny details. Some figures were even moving and the lights changed like day and night.


Ez egy kisebb, de szintén nagyon részletgazdag betlehem. Észreveszitek a hasonlóságot a kis templom oltárképe (bal felső képen), és az igazi között? :)

This one was smaller but still rich in details. Some plants were even real. Can you see the similarity between the picture in the small church and the real one (upper left picture)?


És végül az utolsó. Sajnos itt nagyon sötét volt, és a képeket, az élethűbb színek érdekében vaku nélkül készítettem.

And finally the last one. Here it was very dark and I had to take the photos without flash.



2009. december 8., kedd

Karácsonyi hangulat

Nagy örömömre Mártihoz és Barbihoz is megérkezett a kis meglepetés, ami küldtem. Ők már megmutatták, mutatom hát én is.

I am very happy as my little surprises arrived to Márti and to Barbi. They have already shown what I sent, so I will show it, too.

Mártinak egy biscornut és egy kis díszt készítettem. A biscornu mintája Ancsa oldaláról való, köszönet érte. A színeket megváltoztattam, hogy télies hangulata legyen. A kis díszt pedig már korábban láthattátok, egy kis Bent Creek minta. Reméltem, hogy Márti nem hímezi ki mielőtt odaér hozzá a kis csomagom :)

For Márti I made a biscornu (the pattern is from Ancsa). I have changed the colours to make it have a winter atmosphere. The little ornament I stitched some time ago, and I was a bit worried - what if Márti would stitch it herself before receiving my presents. Fortunately all turned out well.


Barbinak egy kis képet küldtem, egy angyalkával. Ahányszor ránéztem erre a képre, mindig Barbi és tündéri kisfia, Ábel jutottak eszembe róla. Remélem sikerült örömet szereznem nem csak Barbinak, de Ábelnak is.

For Barbi I sent a little picture with an angel. Every time I looked at this angel it reminded me to Barbi and her little son, Ábel. I hope I could make both of them happy.


S végül egy díjat is kaptam. Köszönöm szépen Barbi! A mézes süti és a meleg kakaó a kedvenceim közé tartozik, különösen így, karácsonyra készülődve, hideg téli estéken. Gondolkodtam, kiknek is küldjem tovább, de nem tudtam választani. Már szinte mindenkinél, minden blogon megkezdődött a karácsonyi készülődés, sorra mutatjátok a szebbnél szebb karácsonyi hímzéseket, így arra gondoltam, mindenkit meghívok egy virtuális karácsonyi sütire és kakaóra. Van bőven, jut mindenkinek! S ha elkortyoltátok a kakaót, mutassatok továbbra is sok-sok karácsonyi szépséget! :)


Finally, I have received a very nice award from Barbi. Thank you very much! I like hot cacao and Christmas biscuits a lot :) Instead of passing this on to a limited number of people, I would like to invite all of you to have a little virtual cacao and biscuit with me. And please keep on showing us beautiful Christmas stitchings! :)

2009. december 3., csütörtök

Csomagok napja - Day of Christmas parcels

Ma nagyon jó napom van, hiszen célba ért sok kis csomag, ami az angyalok rám bíztam. Tudjátok, ők ilyenkor nagyon elfoglaltak, jól jön nekik a segítség :)

Today I have a nice day as my little Christmas surprises reached their new homes.


Az első csomag, amit meg tudok mutatni, az Exchange Heaven karácsonyi cseréjére készített ajándékom. Claire lett a párom, neki készítettem egy bannert. Lizzi Kate mintát választottam, mert azokat nagyon szeretem, és úgy gondoltam, Claire és családja is örülni fog neki. Tettem még a csomagba karácsonyi matricát, mert a blogjáról úgy tudom, Claire szeret képeslapokat is készíteni. És végül (a játék szabályai szerint), külön becsomagolva egy ajándék, amit a fa alá tehet, s majd karácsonykor bont ki.

The first present reaching its new home was the one I made for Exchange Heaven Christmas Exchange. My partner was Claire. I chose a Lizzie Kate design, because I like her patterns very much and because I thought Claire and her family may like it too. I included some Christmas stickers as well, as from her blog I know that Claire likes to make cards, too. Finally a wrapped piece that she can put under the tree and open on Christmas Day.

Minta/Pattern: Lizzie Kate - Joy Sampler


A következő csomag, ami célba ért Marcsinak készült. Marcsi blogján mindig annyi szépséget láthatunk, és nem csak hímzéseket. Új, és érdekes technikákkal ismertet meg minket, amiket mi is kipróbálhatunk. Szerettem volna meglepni valamivel, örömet szerezni neki így karácsony táján. Egy biscornut és egy apró díszt hímeztem. Tettem a csomagba még charmokat, szalagokat, és egy kis karácsonyi csemegét is.

The next present I sent to Marcsi. On her blog we can always see beautiful things. If you don't know her blog yet, I recommend you to visit it often. Not only she makes beautiful cross stitch pieces, but she knows a lot of other, interesting techniques as well! I made her a biscornu and a small ornament and put some charms, ribbons and Christmas sweets in the box, too.

Minta/Pattern - dísz/ornament: Lizzie Kate - 12 Belssings of Chrismtas, Friends
Minta/Pattern - biscornu: Debbie Drapper - Love



Végül nagy örömömre célba ért még két csomagocska, két nagyon kedves személyhez. Mutatom majd őket, de hadd leplezzék le előbb azok, akik kapták :)


2009. december 2., szerda

Téli örömök - VII. rész

December van, vasárnap megkezdődött az adventi időszak is. Én is készülődök már a karácsonyra, úton van már néhány apró ajándék, a szekrényben is lapul már néhány. Hamarosan a karácsonyi lapokat is megírom, feladom, hogy még az ünnep előtt megérkezzenek. Mivel a készülő/nemrég elkészült hímzések mindegyike ajándék lesz, most csak egy apró kis biscornut tudok mutatni Nektek. Apró, de annál nagyobb örömmel készült.

December is here and last Sunday Advent started. I have started t prepare for Christmas: some small presents are already on their way, Christmas cards will be written soon in order to arrive before Christmas. As most of my recent finishes are going to be presents, I can only show you this little Christmas biscornu. Might be small, but was made with lots of care.

Minta itt/Pattern here

Ezt a mintát Polly készítette. A blogján még sok-sok hasonló szépséget találhattok. Köszönöm Polly!

This pattern was made by Polly. On her blog you can find more nice patterns!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...