2010. február 22., hétfő

Színes falu / Colourful village

Még mindig csúnya, borult idő van nálunk, nem kedvez sem a hímzésnek, sem a fényképezésnek. Inkább mutatok Nektek egy régebbi, de szamomra kedves hímzést.

Here the weather is still grey, cold, rainy :( Not good for stitching, for taking photos either. Instead I will show you a picture that is very kind to me, and which I stitched some time ago.


Minta/Pattern: Anna, 1999, No. 2.

Még régebben hímeztem, s egy kedves barátnőm és a vőlegénye kapta ajándékba. Az újságban minden évszakhoz volt egy-egy kép, de nekem ez tetszett meg legjobban, főként a színei miatt.

This picture I have stitched some time ago and gave it as a present to a good friend of mine. In the magazine there was a pattern for each season, but I liked this one the most, mainly because of the colours.

2010. február 15., hétfő

12 Bessings of Christmas (3) - Valentin és egyebek

Hétvégén nem jutott sok időm a hímzésre, de azért sikerült befejeztem a 12 Blessings of Christmas-t. Szerettem hímezni, de az is jó érzés, hogy már készen van, s belekezdhetek valami újba (mintha nem állna több megkezdett hímzés is a fiókban...)

This weekend I did not have to much time to stitch, but I could finish 12 Blessing of Christmas from Lizzie Kate. I loved to stitch it, but it is also great to see it finished. Now I can think about the next piece - I could, if I would not have loads of WIPs in the drawer already :)

Minta/Pattern: Lizzie Kate - 12 Bessings of Christmas

Szombaton este még az utolsó pillanatban hímeztem egy Valentin napi apróságot is. Mert ugyan nem tartjuk igazán, de annyi szépséget láttam a blogokon mindenfelé. A végső lökést Mylene kosárkája adta, és így Sylvia mintái közül választottam egyet. Tovább tartott összeállítani, mint kihímezni :)

Saturday evening/night - in the last moment - I stitched this little Valentine's piece, too. I could not decide what to stitch until I saw Mylene's Valentine collection. And so I chosed a pattern from the SAL of Sylvia, "My little heart".



És még mindig van mit mutatnom :) Ezek a kincsek Serenától érkeztek.

And these treasures I have received from Serena.
Thank you very much!


2010. február 8., hétfő

Kreatív blogger


Nagyon megtisztelő díjat kaptam Mammkától: a Kreatív blogger díjat. Köszönöm szépen Mammka! 7 dolgot kell eláruljak magamról, s 7 embernek kell továbbadni a díjat.

Már többször ért el olyan játék, amelyben 7/6/5 fontos/nem fontos dolgot kellett elárulni magunkról, de megpróbálok újakat írni:

  1. Szeretem a friss ropogós kenyeret mozzarella sajttal és paradicsommal (vagy csak úgy magában is).
  2. Szeretek téli estéken meleg pokrócba burkolózva megnézni egy jó filmet.
  3. Nem szeretem, amikor csak süvít, süvít a szél, és nem akarja abbahagyni. Különösen ha meleg levegőt hoz.
  4. Nem szeretem a kávét, a teát viszont annál inkább. Leginkább a menta és a Lady Grey a kedvencem.
  5. Szeretek olvasni, de mostanában abban a kevés szabadidőmben inkább hímezni szoktam.
  6. Szeretem a szép képeslapokat és bélyegeket.
  7. Szeretnem, ha jönne mar a tavasz! :)

Legszívesebben mindenkinek küldeném, hiszem annyi de annyi kreatív bloggert ismertem meg amióta vezetem a blogom. De mivel mindenkinek nem tudom küldeni, most ennek a 7 (sőt, igazából 8, vagy akár 9) személynek szeretnem továbbadni:
  • Bruercsinek és Dorkának, akik mindketten sokféle szépséget készítenek
  • Diának, aki szépeket hímez is és varr is
  • Polly-nak, aki nemcsak szépeket hímez, de mintákat is tervez nekünk
  • Skorpiocskának, akinél rengeteg különböző technikával készült szépséget láthatunk: hímzés, fonalgrafika, scrapbook... nem is tudom mind felsorolni! :)
  • Szilvinek, aki szintén sok szépséget hímez, horgol, varr...
  • Timicinek, akinek a hímzései mellett a kötéseiben is gyönyörködhetünk, s még nagyfia, Bence munkait is megcsodálhatjuk néha :)
  • Zsuzskának, akinél szintén sok-sok kreatív ötletet meríthetünk (s recepteket is, hiszen főzős blogot is vezet!)
Fogadjátok sok szeretettel!

2010. február 6., szombat

Még mindig az az ing... / More recycling...

A múltkori ingből marad egy kis darab anyag. Korábbi varrásokból is maradt pár kisebb darab. Adott volt egy táska is, ami ugyan tönkrement, de ki mégsem dobhattuk! :) Hogy a páromat idézzem: "Hiszen annyi helyen járt velem, mindig vittem magammal. Nem tudnád megmenteni?" Hát megmenteni már nem lehetett, legalábbis táskaként nem. De a cipzárja, és az elején lévő címkék még hasznosíthatóak voltak:


I had a little piece of fabric left from the shirt in the previous post. And some other small pieces from here and there. There was an old bag, too. It could not be used any more, but could not be thrown away either: "It has been with me for such a long time. Could not you save it somehow?" I could not, not as a bag, but some pieces of it were shouting for beeing used. So I made these little bags.

2010. február 5., péntek

Egy ing új élete - New life of a shirt

A hímzés (jó) pár éve készült, türelmesen várta sorsát. Az ing is jó pár éves volt már. Hordani már nem lehetett, kidobni nem volt szívem. Így találtak egymásra, és így készült belőlük ez a zsák. A nagy képre tettem egy ollót, hogy el tudjátok képzelni a méretét. Kb. 50 cm hosszú és 28 cm széles, ennyire futotta az ingből :) A hímzés mintája a Keresztszemes kézimunkák című könyvből van, a zsák elkészítésében pedig Margit segített, amit itt is köszönök neki.

Minta: Lengyel Györgyi Keresztszemes kézimunkák
Szarvasos dísztörülköző, Háromszék

This cross stitch picture I stitched many years ago, it was waiting patiently for the day when I make someting from it. The shirt was also several years old, could not be worn any more. One day they found each other and so I made this laundry bag. Thanks for Margit for helping me how to make such a bag!!!

2010. február 3., szerda

Teaidő - Teatime

Még régebben himeztem ezt a képet, de ajándekba szántam, Anyukámnak, ezért eddig nem mutattam, hogy meglepetés legyen :)

I stitched this picture some time ago, but it was a present for my Mother, so I could not show it before.

Minta/Pattern: Tralala - L'heure du Thé

Szeretném majd kihímezni a párját is, de arra az ABC helyett valami más szöveget fogok írni.

I would like to stitch the other one as well, with the cup, but I won't put the alphabet but some text instead.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...