2010. május 31., hétfő

Rózsakert - Rose garden

Hétvégén ebben a csodában volt részünk:

Sajnos az illatukat nem tudtam elhozni Nektek, pedig a levegő szinte már nehéz volt a rengeteg rózsa csodálatos illatától.

During the weekend we visited this beautiful rose garden. You could not smell anything else but the roses :) It was really a miracle.


Hogy azért hímzés is legyen ebben a bejegyzésben, elkészültem a második biscornuval. A sok kedves hozzászólás hatására úgy döntöttem, hímezek egy-egy biscornut visszamenőleg is, január-április hónapokra. Januári mintának Alexandrina Frozen January biscornu mintáját választottam. És már kosaram is van!

Thanks to your nice comments, I have decided to stitch one biscornu for the past months of 2010 as well. For January I choose Frozen January biscornu from Alexandrina. And I have a basket for them, too!

A mintát itt találod/Pattern is from here.
Fonal/Thread: DMC 930

2010. május 24., hétfő

Tavaszi virágok - Spring flowers

Ez a címe Manka kedves mintájának. Mivel épp gyors sikerélményre volt szükségem :) két este alatt ki is hímeztem, össze is állítottam. Biscornu készült belőle, s az a tervem, minden hónapban készítek majd egyet, mindig az évszaknak megfelelő mintával.

Köszönöm szépén a mintát Manka!

Fonal/Threads: DMC 347, 728, 905, 906

Spring flowers - this is the title of this nice pattern designed by Manka. I needed a small project that I can stitch and finish quickly, so I decided to stitch it and finish as a biscornu. Now my plan is to make one biscornu each months, always with a pattern in harmony with the season.

2010. május 19., szerda

Egy különleges csere! - A very special exchange!

Egy igen különleges cserében volt részem :) Anyukámnak hímeztem anyák napjára egy Atalie szívet, s készítettem belőle egy kis párnát. Mindeközben Anyukám is ezt a mintát hímezte nekem születésnapomra. Ugyanaz a minta, de mégis másképp. S az egyik már az előszobánkat díszíti, hogy aki belép, máris otthon érezze magát :) És kaptam ám még mást is Anyukámtól! Egy kis lógókát, szintén szív mintával. Ez is otthonunk dísze már :)

A csuhébaba pedig egy kedves régi emlék, s a képet szeretettel ajánljuk Ildának, Anyu és én.


I had a very special exchange: I stitched an Atalie heart for my Mother, for Monther's day and my Mother stitched me the same pattern for my birthday. The same pattern twice, but they are so different. One of them is already in the entrance of our flat, greeting everyone who comes in.

2010. május 9., vasárnap

Egy régi és egy új

Bolond időjárás volt egész hétvégén, kellemetlen, port felkavaró szél, eső, néha egy kis napsütés. Szerencsére sikerült ez utóbbit is elcsípni. Nagy örömmel fedeztem fel, hogy a közeli parkban rózsák (is) nyílnak!

This weekend the weather was changing all the time. It was very windy all the time, rainy too, with a little bit of sunshine. fortunately we could use this little sunshine to go for a walk and I discovered that there are roses in the park nearby!


Minta/Pattern: LHN - Two sheep & Lizzie Kate - Winter wishes
Fonal/threads: DMC 435, 898, 3362, 930, 317, 334, 712, 919 (Winter wishes)

A bárányos hímzés még a tavalyi év elején készült, akkor keretbe tettem, de valahogy úgy éreztem, nem ez az igazi. Most elnyerte végleges formáját :) A téli kép pedig... megtetszett, de nagyon, s ki kellett hímeznem :)

The picture with the two sheep, I stitched it some time ago. First I put it into a frame, but somehow it was not what I was looking for. Finally I decided to finish it as a little bag, and I like it a lot :) And the little winter scene, I simply had to stitch it! :)


2010. május 2., vasárnap

Anyák napjára...

Anyák napjára készült, sok-sok szeretettel!!!


For my Mother, for Mother's Day, with lots of love!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...