2011. április 23., szombat

Meglepetés

Kedves vendégek érkeztek Anyuhoz. Úgy megszerettük őket, hogy itt is maradnak :) Ugye kitaláljátok, kitől érkeztek? :)

Ezekkel a képekkel kívánunk nektek kellemes húsvéti ünnepeket!


My mother received these beauties from a dear fellow blogger.

With these photos I would like to wish you all a very Happy Easter!


2011. április 18., hétfő

Mesetarisznyák

Colette felhívására, a Meseterápia Központba érkező gyermekek számára készítettem ezeket a tarisznyákat. Sok-sok szeretettel tervezgettem, hímeztem, varrtam őket. (Ha ti is készítenétek mesetarisznyákat, még nem késő nekilátni. A határidő május 31.)

Remélem lesz majd egy kislány, akinek éppen ez a tarisznya tetszik meg:


És egy kisfiú, akinek pedig ez:


I have made these little bags for those children who will visit the First Fairytale Therapy Centre this summer. All the details are in Hungarian, but if you would like to see the bags made by others check this page.

2011. április 9., szombat

Finomságok

Mostanában keresem és gyűjtöm a tejtermékek nélkül elkészíthető finomságok receptjeit. Edigénél találtam rá a banánkenyér receptjére. Már az első sütés után biztos volt, fogok sütni máskor is. Azóta már többször készítettem, mindig gyorsan elfogyott :) Nagyon finom, próbáljátok ki ti is! :)



Egy másik kedvenc receptem egy narancsos sütemény. Erről nem tudok fényképet mutatni, mindig elfogy, mire fényképezném :) A receptet viszont nagyon szívesen megosztom veletek, hátha valakinek kedve lesz kipróbálni.

Hozzávalók:
3 közepes narancs (én csak kettőt szoktam)
120 g vaj (eleinte margarinnal, legutóbb napraforgó olajjal helyettesítettem)
120 g cukor
2 nagy tojás
120 g liszt
30 g porcukor
1 tk sütőpor

  • A narancsokat alaposan megmossuk. Az egyik narancs héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét.
  • Egy tálban összekeverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt naracshéjat, az egyik narancs levét és a sütőport.
  • Az így kapott masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nekem az a forma vált be, amiben a képeken látható banánkenyér is készült).
  • Amíg sül, kifacsarjuk a másik narancs levét is, hozzáadjuk a porcukrot, jól elkeverjük.
  • Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és ráöntjük a porcukros narancslét (ha túl nagy a narancs, és sok a leve, én nem szoktam az egészet ráönteni).

Remélem nektek is ízleni fog!

2011. április 4., hétfő

Keretezve - In frames

Pár hete elvittem a keretezőhöz a Morning Berries képet. A keretet pillanatok alatt sikerült kiválasztanunk, rögtön megtetszett ez az egyszerű, de mégis szép keret. A passzpartuval viszont annál nehezebb volt a dolgom. Végül ezt a sötétzöldet választottam. A képeken nem látszik igazán, de egy kicsit a merített papírra hasonlít. Ilyen lett a kész kép:


Some weeks ago I took Morning Berries to have it framed. I chose the frame in record time, I fall in love with this simple but nice frame in just a second. I had much more difficulty choosing the paspartu, finally I picked this dark green one. And I am happy with my choice. In the pictures it is not really visible, but the paper is a bit like those handmade papers you can find in craft fairs.


Keretbe került több más kép is, de ezeket már én csináltam. Az All you can eat Prairie Schooler képhez sikerült egy nagyon egyszerű, de mégis szép keretet találni, ilyen lett:


I put into frames some more pictures as well. My favorite is All you can eat from Prairie Schooler. I could find a very simple, but nice frame which goes well with this nice design.




Ha szeretnétek tündéri filccsodákban gyönyörködni, nézzétek meg ezt a blogot.
If you would like to see some lovely felt thing, take a look at this blog.

Photo from Beedeebabee (http://beedeebabee.blogspot.com/)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...