2012. május 20., vasárnap

Tulipánt öröksége SAL - Tulipánt's heritage SAL

Manka és Tulipánt közösen új SAL-t indítottak. Egy kedves kis mintát hímezhettünk így ki, melyet Tulipánt Erdélyben, Marosvásárhelyen élt nagymamájától örökölt.

Manka and Tulipánt were organizing a new mini SAL. We could stitch a lovely little pattern that Tulipánt inherited from her grandmother. 


Anyuval mindketten kihímeztük ezt a kedves mintát, és úgy tervezzük, a dévai gyerekeknek szeretnénk belőle kis ajándékot készíteni.

Anyu hímzése / my mum's stitching

My mum and me both stitched this pattern and we are planning to make something from it for the children at Déva.

Az én verzióm / my version

Manka, Tulipánt, köszönjük szépen, hogy megszerveztétek ezt a SAL-t, és így megismerhettük és kihímezhettük ezt a kedves mintát!

Thank you for Manka and Tulipánt for organizing this SAL and letting us know this kind little pattern!

2012. május 16., szerda

Mesetarisznyák - idén is

Emlékeztek még a Mesék és Madarak felhívásra, amelynek keretében sok-sok szép tarisznya gyűlt össze tavaly a Meseterápia Központba érkező gyermekek számára? Idén is érkeznek majd gyerekek a Meseközpontba, s Anyuval szerettünk volna hozzájárulni, hogy ők se maradjanak tarisznya nélkül. Az elmúlt mintegy 12 hónap során összesen 12 tarisznyát hímeztünk, varrtunk sok-sok szeretettel. A tarisznyák azóta már a Meseközpontban vannak, és remélem sikerül örömet szereznünk velük a gyerekeknek. Négy tarisznyát már mutattam korábban, most mutatom a többit is :)


These bags were made by my Mum and me for the children who will spend some time this summer in the First Fairytale Therapy Centre. We hope they will like them as much as we loved stitching and sewing them.


2012. május 6., vasárnap

Anyák napjára - For Mother's day


Anyák napjára készítettem ezt a kis párnát Anyunak, sok-sok szeretettel .

I have made this little pillow for my Mum, for Mother's day, with lots of love .


Minden Édesanyának sok boldogságot kívánok!

Wishing all the best for every Mother!

2012. május 3., csütörtök

Titkos mini SAL - Mini Mystery SAL

Tegnap elkészültem a Titkos mini SAL második, egyben befejező részével. Nagyon élveztem hímezni ezt a kedves mintát, és annyi szép színösszeállítást láttam a SAL albumban, hogy elképzelhető, hogy ki fogom hímezni még egyszer, színesben is.

Yesterday I finished stitching the second/last part of the Mini Mystery SAL. I enjoyed it very much, and after seeing so many beautiful versions in the SAL album, I am thinking about stitching it another time, using more than one colour.


Azt már korábban eldöntöttem, hogy biscornut készítek a kész hímzésből. Két éve alhatároztam, hogy az év minden hónapjára készítek egyet, de valahogy 9 után elakadtam. Most itt volt a nagy lehetőség egy tizedikre :)

I have decided at the beginning that I will finish it off as a biscornu. Two years ago I decided to stitch one for each months of the year, but I only got until 9. Now I had the great opportunity to finish a 10th one :)



És végül itt van egyben a SAL 3 lépése:

And finally here are the 3 steps of the SAL together:


Manka, nagyon szépen köszönöm, hogy megszervezted ezt a nagyszerű SAL-t, remélem még lesz hasonló a jövőben is.

Manka, thank you so much for organizing this wonderful SAL, I hope we will have a similar one in the future too.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...