2010. március 29., hétfő

Blogbarátnők - Blogging friends

Tegnap is és ma is egy-egy csodálatos meglepetést kaptam, két nagyon kedves személytől, akiket a blogírás, blogolvasás segítségével ismerhettem meg. Tegnap egy boríték várt a postaládában. Margittól érkezett, és egy meseszép pinkeepet, gyönyörű fonalat és egy kedves lapot rejtett. Margittal a Fallen in love with LHN and CCN patterns blogon keresztül ismertük meg egymást, ezért is választott nekem egy CCN mintát. Meseszép hímzés, amely máris igazi tavaszi dísze lett a lakásnak! Köszönöm szépen Margit!

Today and yesterday I have received two lovely surprises from two very dear blogging friends. Yesterday an envelope from Margit was waiting in the mailbox. It had the most beautiful pinkeep inside! Margit and I met through the Fallen in love with LHN and CCN patterns blog, therefore she decided to stitch me a CCN pattern. Such a lovely pinkeep which already took its place as spring decoration in the living room. Thank you so much Margit!!!

Garden Party - Country Cottage Needleworks

Mára is jutott ám a meglepetésekből! Marcsi meseszép, kincseket rejtő csomagját hozhattam el a postáról. Szinte sorolni is nehéz, mennyi mennyi szépséget rejtett a csomag. Egy gyönyörű dobozkát, olyat, mint amiket már annyiszor megcsodáltam Marcsinál. A tetején egy hihetetlenül apró öltésekkel készült hímzés, belül pedig számtalan újabb kincs! Anyagok, charmok... Majd egy újabb dobozka, Nina kézzel festett fonalai, gyönyörű lenvászon anyag és egy csodaszép fonaltartó aprónál is apróbb öltésekkel készült hímzéssel díszítve! S még két csokoládé szivecske is lapult a csomagban, de ők kimentették magukat a fényképezés alól ;)

Marcsi, minden annyira gyönyörű, nem is találok rá szavakat. Nagyon szépen köszönöm ezt a kincsekkel teli meglepetést!!!

Kincsek Marcsitól

Today I could pick up a package at the post office. It came from Marcsi and it was full of treasures! A beautiful box with a stitching on the top, and with more treasures inside. Another little box, fabric, threads, a thread keeper with another lovely stitching. It is hard to find words to describe my happiness when I opened the box and saw all these beauties inside. Thank you so much Marcsi!


S még díjakat is kaptam. Egyet Anditól / I got some awards, too. One from Andi:


S egy másikat Marcsitól / And another one from Marcsi:


Andi, Marcsi, köszönöm szépen! / Andi, Marcsi, thank you so much!

2010. március 21., vasárnap

Örömteli percek!

Szerencsére az elmúlt napokban sok-sok ilyenben volt részem. Sorolom is :) / This past few days I had a lots reasons to be happy :)


Megérkezett tavaszi meglepetésem Mylene-hez. Már annyi szépséget kaptam tőle, hogy szerettem volna én is meglepni valamivel. Egy tavaszi bannert készítettem, s egy aprócska ollóőrt, szintén tavaszi mintával.

My first reason was that the spring surprise I made for Mylene has finally arrived. I have already received some beautiful presents from her, so I decided to make her a surprise. I stitched a spring banner and a tiny scissor for, my first with beads.


Minta/Pattern: Val's stuff - Spring is in the air (banner)
Fonal/Threads: DMC 223, 151, 53; Anchor 1214, 1215, 1211, 403
Minta/Pattern: Trail Creek Farm - Spring (scissor fob)

Egy másik meglepetés is célba ért. Sokáig keresgéltem egy bizonyos mintát, amivel Esztert szerettem volna meglepni. Végül erre esett a választásom :)

Another surprise has arrived, too. I was looking for the right pattern for a long time, and finally decided to stitch this to Eszter.

Minta/Pattern: Prairie Schooler
Fonal/Threads: DMC 611, 501, 316, 347, 413

Eszter, annyira jó érzés, hogy sikerült meglepetést és örömet okoznom Neked! És hogy még hasonlít is ez a kecske Fahéjra... ez külön öröm! :)



De nem csak adtam ám, kaptam is! Miaa küldte nekem a Napfény díjat. Nagyon jól esett, hogy gondolt rám, de annak talán még jobban örültem, hogy ismét sok-sok szép és ötletes dolgot mutatott nekünk a blogján!!!

I have received a very nice award, the Sunshine award from Miaa. Thank you so much, and also thank you for showing us great things again on your blog!


Carol és Michelle pedig egy másik díjjal leptek meg, mégpedig a Beautiful Blogger díjjal. Köszönöm szépen!

I have received another award, the Beautiful Blogger from Carol and Michelle! Thank you so much Carol and Michelle!!! I really appreciate it!


Küldöm ezt a két díjat minden kedves Kreatív bloggernek! Örülök, hogy olvashatom a blogjaitokat, s hogy annyi kedves embert ismerhettem meg ezáltal!

I am sending these two awards to all of you Creative Bloggers! I am very happy to be able to read your blogs and also for being able to meet so many special people through these blogs!

2010. március 19., péntek

Kötni/horgolni szeretők figyelem!- SORSOLTAM

Érdekel-e közületek valakit a megújult Fürge ujjak kötős újság ezévi tavaszi példánya? Az újság neve Amelie. Anyukám vette meg, de mivel mostanában egyikünk sem szokott kötni/horgolni (én sajnos nem is igazán tudok), szívesen elküldjük valakinek. (Egy lap hiányzik belőle, de nem a kötős részből.) Vasárnap estig jelezzétek, ha szeretnétek az újságot. Ha többen szeretnék, sorsolok :)


Sorsoltam: a szerencse Timicinek kedvezett! Gratulálok, a többieknek pedig köszönöm az érdeklődést.

2010. március 13., szombat

Spring is in the air...

Ma végre kisütött a nap és bár még hűvös van, én a mai napot az első tavaszi napnak nyilvánítottam :) A napsütést természetesen ki kellett használni, így hosszú sétára indultunk. Megállapítottuk, hogy a Húsvéti Nyuszi már szorgalmasan készülődik:

Minta/Pattern: Prairie Schooler - Woodland Sampling
Fonalak/Threads: DMC 501, 611, 3726

A folyóparton pedig ebben a kedves látványban volt részünk:


Today the sun was shining and although it was still cold, spring is definitely in the air :) In such a beautiful weather we could not stay at home, so we went for a long walk. We were happy to see that the Easter Bunny is already preparing for Easter ;) and at the riverside we had a very nice surprise :)

2010. március 7., vasárnap

Öröm - Happiness

Mielőtt elkezdtem a Ti blogjaitokat olvasni, és saját blogot vezetni, nem is gondoltam volna, mennyi kedves embert ismerhetek majd meg általa. Így ismertem meg Margitot is. Nagyon tetszenek Margit hímzései, s az is, ahogyan befejezi őket. Én is szerettem volna olyan zsákokat készíteni, mint Ő, s ebben nagyon kedvesen segített is nekem.

Szerettem volna meglepni valamivel, s úgy gondoltam, egy kis tavaszt csempészek ebbe a borongós, még mindig télies időbe. Egy kis zsákot készítettem Lizzie Kate "Hello Spring" mintájával, és egy Bent Creek mintával díszített párnácskát. Ezt a mintát Mártinál láttam először, s azóta vártam az alkalomra, hogy én is kihímezzem :)

Minta/Pattern: Lizzie Kate - Hello Spring; Bent Creek - Chicken flatbed
Fonal/Threads: DMC 799, 721, 772, 742; DMC 3371, 975, 400, 420, 349, 728, Blanc

Before I started to follow your blogs and write my own one, I could not imagine that I am going to meet so many nice people and have so many new friends. This is how I met Margit, too. I like her stitchings very much and the way she is finishing them. I simply love her bags and wanted to make one for myself, too. She kindly helped me and now I can make as many as I can :) I was planning to send her a surprise and I thought something in the line of spring would be nice in this cold, grey weather. I made her a bag with Lizzie Kate freebie Hello Spring and a long pillow with Chicken flatbed from Bent Creek, who, as I hope, will be good friends with her olympic chicken. Margit, I am glad you like my little surprise!



Tegnap este még befejeztem a kis Prairie Schooler képet is, amit a hét elején kezdtem hímezni. Nagyon tetszenek a PS minták, már ki is választottam, melyik lesz a következő, és a következő, és a következő... :) Ennek a képnek a címe Amish Life. Apró kép, de annyi minden történik rajta: a két patchwork takaró a kép alján, valaki lovaskocsin utazik, a házak, s a felettük szálló madarak... Még biztosan fogok sok hasonló hímezni a jövőben.

Minta/Pattern: The Prairie Schooler - Amish Life
Fonal/Threads: DMC B5200, Ecru, 924, 3772, 902, 926, 869, 919, 934, 844

Yesterday I have finished Amish Life from The Prairie Schooler. I loved stitching it, it is such a simple pattern and still, have so many details: patchwork blankets, someone traveling somewhere, the birds above the houses... Surely I will stitch more PS designs in the near future :)

2010. március 6., szombat

Színek - Colours

Jól esett egy kis vidámság az egész napos szürkeségben, borult, esős időben:


A bit of colour on this gray, rainy day in the form of a delicious lunch :)

2010. március 1., hétfő

Meglepetés - Surprise

Ma délután, amikor hazaértem, egy dundi boríték várt a postaládában. Mylene-től érkezett. Bár tudtam róla és nagyon vártam az érkezését, mégis olyan kellemes meglepetés volt. És amikor kibontottam, egy meseszép ollóőr lapult benne. Gyönyörű, apró öltésekkel, gyöngyökkel, finom szalaggal. És a tulipán, a kedvenc virágom! Köszönöm szépen Mylene!


Today when I arrived home I found an envelope in the mailbox. It arrived from Mylene, and although I knew about it it was such a nice surprise. When I opened I found the most beautiful scissor fob inside. I love it very very much, every detail is so beautiful. The colours, the fabric, the beads... Mylene stitched my initial and a tulip, which is my favourite flower!!!

Thank you so so much Mylene!!!

Március - Tavasz?!

Ma már március van, lassan itt a tavasz. Addig is, amíg ideér, megmutatom Nektek, milyen szépséget kaptam a minap. Sajnos a képek nem a legjobbak, még mindig csak lámpafénynél lehet fényképezni....


Today is the first day of March. Spring is here soon. At least I hope. In the meanwhile I show you what I did I get the other day.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...