2010. december 30., csütörtök

Karácsony után, újév előtt...

Karácsony elmúltával majdnem minden ajándék célba ért, és végre mutathatom őket nektek is.

As Christmas is over almost all my presents have arrived to their new homes so I can show them to you, too.


Margitnak a piros szín jegyében állítottam össze egy kis csomagot. A mintát a The Gift Of Stitching magazinból választottam, és a neszit csupa piros aprósággal töltöttem meg.

For Margit I made a small bag and filled it with tiny things, everything in red. I picked the design from The Gift Of Stitching, by Maryse.



Michellnek ezt a Prairie Schooler hóembert hímeztem. Pinkeep készült belőle, és nagyon örültem, amikor azt olvastam, felkerült a karácsonyfára.

For Michelle I stitched this little snowman from The Prairie Schooler. I finished it as a pinkeep and I was very happy to read that it got a place on her Christmas tree.



Szüleimnek is készültem hímzett ajándékkal. Magát a hímzést már mutattam korábban, de az titok volt, hogy doboz készül belőle :)

I was making a stitched present for my parents as well. The stitching itself you could see before, but the surprise was that I put it on a box.



Ezek a kincsek pedig Mártitól érkeztek. Lizzie Kate... az egyik nagy kedvencem! Már be is szereztem hozzá a szükséges fonalakat, és alig várom, hogy elkezdjem hímezni! Köszönöm szépen Márti!

These treasures arrived from Márti. Lizzie Kate... one of my favourites! I have already bought the threads needed to this pattern and cannot wait to start stitching!



Végül, de nem utolsó sorban szeretnék mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet kívánni!

Last but not least, I would like to wish you all a Very Happy New Year!

(Kép forrása: Internet)

2010. december 21., kedd

Boldog Karácsonyt! - Merry Christmas!

Ezzel a kis karácsonyi verssel szeretnék mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánni!



Az állatok Jézus előtt


(spanyol karácsonyi dal)


Betlehembe tyúk, kacsa fut,

kis kakas zeng kukorikút,

táncot járnak szép kecsesen,

a kis Jézus hadd nevessen,

ott forognak mind körül,

és a kisded lám, örül!


Jászolához lépked a nyúl,

bőrtarisznya mélyére nyúl,

íme tortát nyújt a bárány,

vette finom gyapja árán,

hozta neki messzirül

és a kisded lám, örül.


(Kép forrása: Internet)



Boldog Karácsonyt!


Merry Christmas!


Frohe Weihnachten!


Vrolijk Kerstmis!


Feliz Navidad!

2010. december 19., vasárnap

Újabb célbaért ajándék :)

Nagy öröm, hogy célbaért egy újabb kis karácsonyi csomag. Kedves barátainknak készítettem ezt a neszit, remélem örömmel használják majd.

Another little Christmas present has arrived to its new home. I made this bag for our very dear friends. I hope they will enjoy using it.

Minta/Pattern: Lizzie Kate - Winter Wishes

There are still two packages out there, waiting to arrive to their new homes. They are traveling overseas, but I am still hoping they will make it before Christmas.

2010. december 17., péntek

Karácsonyi ajándékok - Christmas presents

Célba értek az első karácsonyi meglepetés csomagok, így végre nektek is mutathatom, milyen ajándékokat készítettem idén.

My first Chritmas surprises have already arrived to their new homes, so I can start show you what I made this year.


Mártinak egy Prairie Schooler mintát választottam, és egy piros-zöld mintás karácsonyi anyagot. Így született meg ez a neszi. Rejtettem bele gombokat, a gyerekeknek is egy kis apróságot, szalagot, és egy filcből készült szivet. Márti, remélem olyan örömmel használod majd, amilyen örömmel én készítettem.


For Márti I made a small bag from the combination of a Prairie Schooler pattern and a red-green Christmas fabric. Inside the bag I put some buttons, ribbon, a heart made from felt, and some small things for the children.

The Prairie Schooler


Mylenhez is megérkezett a csomagom. Neki is egy neszit készítettem. Egy Blackbird Designs mintát választottam hozzá. Ismét rejtett pár apróságot a neszi: szalagok, gyöngyök, egy fonaltartó, és egy hóember karácsonyfadísz lapult még a csomagban.


For Mylene I stitched a Blackbird Designs pattern: Bluebird. I used a blue fabric and made it into a little bag. Inside the bag were ribbons, beads, a thread keeper and a snowman ornament. Mylene, I hope you will enjoy using this little bag as much as I enjoyed making it!

Blackbird Designs - Bluebird

2010. december 13., hétfő

Párnák - Pillows

Az elmúlt hetekben sokszor került elő a varrógép. Régi és új hímzésekből varrtam párnahuzatokat. Végre lehet cserélgetni őket az évszaknak, ünnepnek megfelelően. Most éppen a piros a kedvencem :)

Minta/Pattern: Lizzie Kate - My favorite time & 12 Blessings of Christmas;
RICO; Zweigart Needle Art; Lizzie Kate - Plant Love & Spring

I have been using my sewing machine a lot lately, making pillow cases from new and old stitchings. Now I have enough to change them according to the season, according to the holiday. My actual favorite is the red one :)

2010. december 3., péntek

Welcome Baby

Barátainknak kislánya született a nyáron. A kicsi már négy hónapos, s ha minden jól megy, a napokban meglátogatjuk őket. Ezt a kis babaköszöntőt készítettem, remélem tetszeni fog nekik.

A baby girl has arrived to the family of our friends in the summer. She is already 4 months old and if everything goes well, we will meet one of these days. I made this picture for them, hope they will like it.

Minta/Pattern: Lizzie Kate - Welcome Baby
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...