2011. június 26., vasárnap

Duo bouquets

Végre kész hímzést tudok mutatni nektek! :) Már régóta szerettem volna kihímezni ezt a kedves Tralala mintát, de most végre eljött az ideje. Nagyon jó volt hímezni, haladós minta, így még a mostani kevés szabadidőm melett is sikerült elkészülnöm vele.

After such a long time I can show you a finished stitching again! I wanted to stitch this lovely Tralala pattern for such a long time and finally the time has arrived. I enjoyed stitching it very much and even with the limited time I have now for stitching I could finish it fast.


Tegnap kiválogattam néhány hímzést, el elmentem velük a keretezőhöz. Azaz csak mentem volna, mert az üzlet ajtaján egy rossz hír fogadott: a keretező bezárt, már csak a másik boltjukban lehet őket megtalálni, de az bizony nagyon messze van tőlünk. Nagyon sajnáltam, mert amit eddig ott kereteztettem mind szépen sikerült.

Nyakamba vettem hát a várost és találtam egy másik keretezőt. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig nagyon izgulok, amikor először hagyok ott hímzést egy új keretezőnél. Szerencsére az első dolog amit megláttam a pulton egy keresztszemes kép volt, szépen bekeretezve. Így már kicsit nyugodtabban hagytam ott a saját hímzéseimet, de már nagyon várom a csütörtököt, amikor mehetek értük.

Yesterday I was choosing some new and old finished stitchings and decided to take them to my framer. When I arrived there was a sign on the door: they closed and now can only be found in their other shop, that is very far from us. I was very upset as I liked all the pictures that were framed there :(

But I needed to find a solution so I went to look for another framer. I do not know how do you feel when you take stitchings to a framer for the first time. I am always a bit worried. When I entered to this shop the first thing I saw on the table was a nicely framed cross stitch picture, so I had a bit more confidence in them immediately. But I cannot wait until Thursday when I can go to pick up my pictures.


Sütöttem is a hétvégén. Reggelire (is) nagyon szeretjük a muffint, de laktózallergiám miatt a boltban/péknél kaphatóból nem ehetek. Egy kolléganőmtől kaptam ezt a receptet, és nagyon bevált (nem tartalmaz tejterméket.). Az egyetlen probléma vele, hogy nagyon gyorsan elfogy :)

I was also baking this weekend, I made orange muffins. We like to take muffins for breakfast, but because of my lactose allergy, I cannot take the ones that are sold in the shop/bakery. I got this recipe from a colleague and made it a lot of times since then (it does not contain any dairy products).


A muffin mellé pedig mindenkit szeretettel meghívok egy virtuális málnaturmixra is! :)

I send you a virtual raspberry drink, too. Enjoy! :)

9 megjegyzés:

Andulka írta...

Ezt a tralala mintát én is tervezem egyszer majd kihímezni! A tiéd nagyon tetszik és jó hozzá a keret is! Kíváncsian várom, hogy milyenek lesznek a keretezett képeid!

A málna turmixot köszönöm! :-)

Tatkis írta...

Beautiful tulip bouquet, and very nicely framed! I always worry when going to a new framer (that's why I used to visit the only one for 7 years :)) )
Muffins and raspberry drink look yummy ;)

Best wishes,
Tatyana

Móni írta...

Hímeztem már egy pár Tralalát, de az összes ilyen fajta tervben van nálam is.
A málnaturmixot nagyon szépen köszönöm, vittem egy muffin társaságában. :)

Sari (saristitching) írta...

Lovely tulips. It sounds that your new framer is just good! Don't worry :)

Carol írta...

Your Tralala Tulips are so beautiful, Edit. The colors are so vibrant and pretty :)

Those muffins look yummy, too. That must be difficult dealing with a lactose allergy... Luckily, there seem to be more and more recipes out there for people with food allergies.

Hope you have a lovely week :)

unikat írta...

Hú, ennyi finomságot!
A málnaturmix nagyon fincsi volt, köszönöm szépen!

A hímzésed szépséges szép.
S a keretezővel én is így vagyok. Az első választás nem sikerült, de a második igen, bár itt is szóvá teszem, ha valami nem a kedvem szerint valóra sikeredett, de ők nem bánják, sőt azonnal korrigálnak.

Mylene írta...

Such a lovely design and already framed...Beautiful!

I don't bring my finishes to the framer, we have one on the island but it is toooo expensive but i order the frames and do the framing myself.

hmmmm, those muffins looks yummmmmmy!!

Lainey írta...

Beautiful finish Edit!
Those muffins looks so yummy.

Edit írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, és örülök, hogy "ízlett" turmix és a muffin :)

Thank you for everyone for your kind words and I am happy you liked the turmix and the muffin, too ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...