2011. február 8., kedd

Tavaszváró / Waiting for spring

Messze még a tavasz, de ma olyan szépen sütött a nap egész délután, hogy szinte elfeledtette az emberrel, milyen hideg is volt reggel. Ki is használtam ezt a gyönyörű napsütést, és gyorsan lefényképeztem azt a két képet, amit mostanában hímeztem.

Spring is still far away, but this afternoon the sun was shining so nicely that it almost made me forgot how freezing it was just this morning. As the colors were so nice, I quickly took photos of the two pictures I was stitching lately.

Ez a kis kép több évet pihent a fiókban, de év elején elhatároztam, idén mindenképpen befejezem. Ez volt az első Dimensions készletem, és igencsak kellett figyelni, melyik színt hány szállal kell hímezni. Azért az 5-6 szálas hímzés nem lett a kedvencem :) A készletben volt passzpartu is, így már csak egy szép keretre van szükség.

This little picture was waiting to be finished for several years, but at the beginning of this year I have decided it was time to finish. This was my first Dimensions kit and I really had to pay attention which color needs to be stitched with 1-2 ... or even 6 strands. Well, stitching with 5 or 6 definitely is not my favorite :) The kit also included a mat, so what I need now is only a nice frame.

Sikerült befejeznem ezt a kis LHN képet is. Gyorsan be is szeretném kereteztetni, és már mehet is a falra. Olyan régen tervben volt már, hogy kihímezem, és már nagyon szeretném látni, hogy mutat a falon :)

I could also finish this lovely LHN pattern as well. I would like to have it framed quickly, to see it on the wall. I was planning for such a long time to stitch it and now that it is done I cannot wait to see it on the wall :)


És mert ilyen tavaszi hangulatban vagyok ma, de sajnos a virágok még nem nyílnak, mutatok nektek képeket elmúlt évekből.

And as I am in such a spring mood today, but the flowers are still not blooming, I show you some photos of previous years.

Ezeket a tulipánhagymákat Anyu kapta ajándékba pár éve. Egy cserépben ültettük el őket az erkélyen. Öröm volt nézni, hogyan fejlődnek, de a legszebb az volt, amikor húsvétkor kinyílt a sok piros és sárga tulipán (sajnos arról nem készült fénykép).

Some years ago my Mum got Dutch tulips, and we planted them in a big pot on the balcony. It was lovely to see them grow and finally bloom just on time for Easter.Ezek a kedves árvácskák is az erkélyen virágoztak...

This lovely flowers were also blooming on our balcony one spring...

18 megjegyzés:

Andulka írta...

Szép képek, szép hímzés! Jöhetne már tényleg a tavasz!

Mammka írta...

Hű,de szépeket hímeztél!!!!!
Én ilyen nehézre,mint a madaras,nem vállakoznék, nem vagyok kitartó....

Edit írta...

Mammka, tudod mi volt a madaras kep csomagolasara irva? "Konnyu hetvegi projekt". Hat..... nem szamoltam hany hetvege volt :)

Kees írta...

Both beautiful designs you are working on, i am sure you will finish them soon.
Those violets looks lovely.

I am afraid my garden is empty of spring flowers as i haven't done any end of last year when it was time for planting tulip seeds.

Kees írta...

Hi Edit, it is me with the name Kees, i am using his laptop right now and i don't know how to change it. I just realise after sending the last comment. Hugs,
MYLENE

Jade írta...

Madárház! Imádom.

unikat írta...

Tényleg milyen tavaszi-napos, virágos bejegyzésed van.
Nekem nagyon tetszik a kis madárkás, de már én is megjártam Dimensions készlettel. Viszont 5-6 szállal sosem hímeztem még.
Szépséges munkák!

pat írta...

beautiful works !
Pat

Christine írta...

Nagyon tetszik a madáretetős kép! Kiváncsi vagyok, milyen paszit adtak hozzá, várom már a kész képet:)

Michelle írta...

Two beautiful designs - the birdhouse is so lovely. Hope it warms up there soon (and starts cooling down here!).

Natalija írta...

I love your "Dimensions" finish. I think it was worth stitching.
Greetings from Italy,
Natalija

Carol írta...

I am waiting and waiting for Spring, too, Edit--this has certainly been the longest, coldest winter I can remember. Thank you for sharing such cheery images with us--that helps a lot :)

I just love your finishes--love anything with birds and bunnies!! The LHN piece looks beautiful the way you've photographed it with the sun and shadows--very nice.

Hope your week is going well and that things warm enough for the flowers to start sprouting...

Timici írta...

nagyon szép lett mindkét hímzésed!!! az LHN sampler annyira tavaszias:o) kíváncsi vagyok milyen keretet kap majd;o)
Nálunk már kibújt néhány hagymás virág levele, félek is tőle mi lesz velük, mert úgy hallottam hétvégén megint jón a hideg és a hó:(

Sari írta...

How lovely nice finishes. And nice flower photos - I am waiting for the spring. (We have really lots of snow this winter).

KataPorta Kreatív írta...

Kedves Edit!

A tavasz közeledtével - szeretném neked továbbítani a blooger-díjam.
Nagyon tetszenek a munkáid!

Tatkis írta...

Lovely finishes :) and thank you for the blooming pictures!

Best wishes,
Tatyana

katha írta...

annyira szépek! szeretem ezeket az élénk színeket! jöjjön a tavasz! :)

Pumpuliina pistelee írta...

Such beatiful springy stitches. I have to ask are you hungarian? Language seems like it. I spent spring 2010 in Hungary.

I love the dimensions kit. It's so lovely. Yes stitching with 5-6 threads is difficult indeed.
There are already flowers growing. We have still lots of snow in the ground here in Finland.

Happy stitching
Niina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...