2012. június 2., szombat

Horgolt takarók - Crocheted blankets

Még áprilisban készült ez a horgolt babatakaró. Néhány igazán apró kísérletet leszámítva ez volt az első igazi próbálkozásom a horgolás terén, és nagyon megtetszett. (A nagyinégyzet készítéséhez ezt az útmutatót használtam, a befelyezéshez pedig ezt.)

I made this crocheted baby blanket back in April. This was my first real try with crocheting and I really fall in love with it. (For making a granny square I used this tutorial, and for the border this one.)

Babatakaró, kb. 65cm x 65cm - Baby blanket, approx. 65cm x 65 cm 
Coats - Catania 0179 (x3), 0188 (x4), 0214 (x1) 

És már készül is a következő takaró :) Ez nagyobb lesz, mert a kanapéra szánom, hideg téli estékre. Itt is nagyinégyzettel kezdtem, összesen 6, 30cm x 30cm-es darabbal, összehorgoltam őket (így), s most még növelem egy kicsit a méretét körbe-körbe.

And I am already working on the next blanket :) This is going to be larger, as I plan to keep it on the sofa, for cold winter evenings. I started with 6 granny squares, each measuring 30cm x 30 cm, joined them (with the join-as-you-go method) and now I am increasing the size going around and around.

Takaró, jelenleg kb 125 cm x 95 cm - Blanket, now approx. 121 cm x 91 cm
Coats - Anchor Style 0105 (x2), 0248 (x3), 0254 (x5), 0258 (x5), 0261 (x5)Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

Wishing you a lovely weekend!5 megjegyzés:

Margit írta...

Edit, you did sooo great on those blankets! They look like you have many years of experience. Wonderful!!!

Carol írta...

Looks like you're a natural at crocheting, Edit--they both look wonderful (and nice and warm!)...

Michelle írta...

Those blankets look absolutely beautiful! Well done and enjoy!

Szilvi írta...

Szia Edit, látom elkapott Téged is a gépszíj nagyon jól belejöttél.Függőséget okoz a hímzés kárára.Én azt szeretem többek között a horgolásban, hogy bármikor elő lehet venni, ellentétben a hímzéssel amitől egy idő után kigúvad az ember szeme, nem beszélve az estéről.

Edit írta...

Margit, I still have a lot to learn, but I really enjoyed making these blankets :)

Carol, yes, I hope they will keep us warm during the winter, but maybe they are a bit small. One day I will make a really big crochet blanket :)

Michelle, thank you :)

Szilvi, elkapott bizony :) És tényleg függőséget okoz, ideje is lesz hímeznem is egy kicsit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...