2012. június 30., szombat

Júniusi apróságok #2 - June smalls #2

Végre alábbhagyott a nagy hőség, ami már napok óta tartott, így ma ismét előkerült a varrógép :) Ezek az apróságok készültek a "varrókuckómban" (ami az étkezőasztalt jelenti) Anyu hímzéseiből:


Today it cooled down a bit after several days of heat, so I decided to sew. I made these small things from the stitchings of my Mum.

A barna mintás párnácska Észak-amerikai vadásztáska mintája (1820 körül) Lengyel Györgyi könyvéből.

Horgoltam is a héten, Anitának készült két négyzet a takarójához. Nem mutatom őket amíg meg nem érkeznek, legyen csak meglepetés :) Itt olvashatjátok a részleteket, ha szeretnétek ti is beszállni ebbe a "Közös Nagy Nyári Mókába".

I have crocheted 2 squares for Anita, but I won't show them yet, so it will be a surprise for her :)


Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

Wishing you a nice weekend!2012. június 17., vasárnap

Elkészült! :) - Finished! :)

Elkészült a második horgolt takaró is! :) Összesen 21 db 50 g-os gombolyagot használtam hozzá, abból a kevésből pedig, ami maradt, horgoltam egy kb. 30 x 30 cm-es kispárnát is. A párnának csak az eleje horgolt, a hátulja polár anyagból készült, így kellemesen puha és meleg :)


I have finished my second crochet blanket. In total, I used 21 balls of yarn, each weighted 50 g, so the blanket is about 1 kg :) From the leftovers I made a pillow, about 30 x 30 cm size. Only the front part is made by crochet, the back is from polar fabric, so it is nice and warm :) 


A következő két hímzés már régebben elkészült, keretezve szerettem volna mutatni őket, de sajnos mindig közbejött valami, és nem sikerült még eljutnom a keretezőhöz. Így inkább nem is várok tovább, mutatom a két képet:

The next two stitches have been ready for a while but I wanted to show them to you when framed. Unfortunately I still could not find the time to take them to my framer, so I will not wait more and show you the stitches:

The Prairie Schooler - Harvest Time - Village

Ez az őszi kép jó nagy munka volt, de amikor végre elkészült hatalmas örömmel nézegettem sokáig. Szeretném már végre a falon látni, hogy minden nap gyönyörködhessek benne :)

This autumn picture was a lot of work, but when I finished I was just watching it happily for a long long time. I would like to have it framed and hang it on the wall, so I could stop and watch it for a while every day :)


Ez a kedves minta pedig éveken át türelmesen várta, hogy kihímezzem, és most végre elkészült! Már el is döntöttem, milyen keretet szeretnék hozzá, és hova kerül majd a lakásban :)

This nice pattern was waiting patiently for a long long time to be stitched, but finally it is ready. I already know what kind of frame I want and where would I hang it in the flat :)

Country Cottage Needleworks - The Tea Room


Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvége, a közelgő hétfőhöz pedig egy tál málna formájában kívánok sok erőt/energiát :)

I hope you all had a wonderful weekend and for the coming Monday I wish you lots of strength with these raspberries :)


2012. június 10., vasárnap

Júniusi apróságok - June smalls

Ismét előkerült a varrógép és készre varrtam néhány, régóta a fiókban pihenő hímzést. A gombás párnácska majd az őszi dekorcióban kap szerepet (de most jól elteszem, egyelőre jöjjön csak a nyár!), a neszit is őszt idéző szinekben képzeltem el már régen, a zsákocska pedig izgatottan várja, mi kerül majd bele karácsonykor. Én pedig örülök, hogy végre itt a június, és vele a nyár :)I used the sewing machine again and finished some stitchings that have been waiting in the drawer for quite some time. The little pillow will be part of the autumn decoration (but now I put it far away, and enjoy the summer), the little pouch I also decided to finish in autumn colours and the bag is waiting excitedly to see what will it hold at Christmastime. And I am happy that June is here and with it the summer as well :)


Mindenkinek kellemes hetet kívánok!

Wishing you all a nice week!

2012. június 2., szombat

Horgolt takarók - Crocheted blankets

Még áprilisban készült ez a horgolt babatakaró. Néhány igazán apró kísérletet leszámítva ez volt az első igazi próbálkozásom a horgolás terén, és nagyon megtetszett. (A nagyinégyzet készítéséhez ezt az útmutatót használtam, a befelyezéshez pedig ezt.)

I made this crocheted baby blanket back in April. This was my first real try with crocheting and I really fall in love with it. (For making a granny square I used this tutorial, and for the border this one.)

Babatakaró, kb. 65cm x 65cm - Baby blanket, approx. 65cm x 65 cm 
Coats - Catania 0179 (x3), 0188 (x4), 0214 (x1) 

És már készül is a következő takaró :) Ez nagyobb lesz, mert a kanapéra szánom, hideg téli estékre. Itt is nagyinégyzettel kezdtem, összesen 6, 30cm x 30cm-es darabbal, összehorgoltam őket (így), s most még növelem egy kicsit a méretét körbe-körbe.

And I am already working on the next blanket :) This is going to be larger, as I plan to keep it on the sofa, for cold winter evenings. I started with 6 granny squares, each measuring 30cm x 30 cm, joined them (with the join-as-you-go method) and now I am increasing the size going around and around.

Takaró, jelenleg kb 125 cm x 95 cm - Blanket, now approx. 121 cm x 91 cm
Coats - Anchor Style 0105 (x2), 0248 (x3), 0254 (x5), 0258 (x5), 0261 (x5)Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!

Wishing you a lovely weekend!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...